Zilele suplimentare de concediu sunt aferente anului școlar 2024/2025. Sunt destinate personalului didactic de conducere din unitățile de învățământ și conexe din Craiova și celelalte localități din Dolj.

„Vă facem cunoscută Hotărârea Comisiei Paritare de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dolj din data de 12.09.2024 conform căreia se acordă 10 zile suplimentare de concediu aferent anului 2024-2025, pentru personalul didactic de conducere din unitățile de învățământ și unități conexe”, se precizează în nota emisă de IȘJ Dolj, pe 23 octombrie.

Ce spune legea cu privire la acordarea de zile suplimentare de concediu de odihnă

Concediul de odihnă pentru personalul didactic de conducere este stabilit în contractul colectiv de muncă. Spre exemplu, un director cu peste 15 ani vechime beneficiază de un concediu de odihnă de 28 de zile lucrătoare, la care se adaugă și cel suplimentar între 5 și 10 zile.

Art. 28 – „(2) Pentru personalul didactic de conducere din unitățile de învățământ și unități conexe, pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic, concediul de odihnă se acordă în funcție de vechimea în muncă, astfel:

  • până la 5 ani vechime – 21 de zile lucrătoare; între 5 și 15 ani vechime – 24 de zile lucrătoare;
  • peste 15 ani vechime – 28 de zile lucrătoare”, după cum se arată în contractul colectiv de muncă.

Urmărește-ne pe Google News