Pescarii se arată nemulțumiți de faptul că, din cauza reglementărilor restrictive privind deplasarea, afacerile private au ajuns “în colaps financiar”.
“Sunt mii de firme cu domeniu principal de activitate comerțul articolelor de pescuit. Sunt mii de zone piscicole cu administrare privată sub organizare juridică, cu taxele plătite către stat. Sunt mii de locuri de muncă afectate în aceste sectoare”, anunță comunitatea pescarilor din România în scrisoarea deschisă postată pe pagina de Facebook a Method Feeder Carp Fishing Romania.
“Mare parte a acestor afaceri private au ajuns în pragul incapacității de plată a salariilor către angajați, din cauza reglementărilor restrictive privind deplasarea, în special acele amenajări piscicole care au fost dezvoltate pentru desfășurarea activității de pescuit sportiv/recreativ”, se adaugă în scrisoare.
Reprezentanții pescarilor spun că s-au avut în vedere atât factorii economici și sociali, cât și cel psihologic, care are un impact major asupra acestui sector de activitate.
Astfel, ei consideră că “din punct de vedere social și psihologic”, activitatea de pescuit sportiv/recreativ ar trebui să fie permisă. Asta pentru că se
desfășoară în aer liber, motiv pentru care prezintă un risc foarte scăzut de contaminare cu COVID-19.
În final, comunitatea pescarilor din România recomandă o serie de reguli pentru buna desfășurare a activității piscicole.
Printre acestea, standurile de pescuit să fie delimitate la o distanță de minimum 10 metri, pescuitul să se facă individual pe stand sau însoțit de maximum o persoană, iar plata să se facă prin metode electronice, cu cardul, contactless, sau prin transfer bancar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro