De asemenea, echipajele SABIF au preluat, joi, 854 de cazuri, dintre care 506 au fost urgenţe. Totodată, potrivit sursei citate, în locuri publice au avut loc, joi, 32 de persoane au leșinat din cauza caniculei.

Capitala s-a aflat, miercuri şi joi, sub avertizare cod portocaliu de caniculă, temperaturile urcând până la 39 grade Celsius. 

Valul de caniculă se extinde în România în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat un cod roșu pentru cea mai mare parte a țării pentru zilele de 13 și 14 iulie. Restul teritoriului se va afla, în acele zile, sub cod portocaliu.

Meteorologii anunță că săptămâna viitoare va fi mai cald decât în acest weekend, când o mare parte a României se va afla sub avertizare cod roșu de caniculă. Sunt așteptate temperaturi de 42 grade Celsius sau chiar mai mari, a anunțat Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Totodată, Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat că se ia în calcul prelungirea codului roșu pentru zilele de luni, marți și miercuri.

În perioadele caniculare, stați departe de căldură, mențineți casa răcoroasă și păstrați-vă corpul rece și hidratat. Iată și alte sfaturi practice despre cum ne putem proteja de efectele caniculei.

Urmărește-ne pe Google News