Înscrierile se desfășoară între 2 octombrie (ora 13.00) și 16 octombrie (ora 13.00). Tinerii selectați vor putea călători între 1 martie 2025 și 31 mai 2026. Pentru a obține un permis gratuit, participanții trebuie să completeze un formular de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și să răspundă la o întrebare de departajare.

„Tinerii eligibili se pot înscrie accesând Portalul European pentru Tineret. Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, ei trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși”, se arată în comunicat.

Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, pe o durată de până la 30 de zile.

DiscoverEU, lansat în 2018, a fost inclus ulterior în programul Erasmus+ și a avut un impact semnificativ: aproape 1,4 milioane de tineri au aplicat pentru cele 319.000 de permise de călătorie disponibile.

Majoritatea participanților au declarat că experiența le-a îmbunătățit independența și înțelegerea diversității culturale europene, dar și abilitatea de a comunica într-o limbă străină.

Urmărește-ne pe Google News