Potrivit Ministerului Educației, 1.497 de copii au fost deja repartizaţi/înscrişi în școli și grădinițe. Este vorba despre 527 de preşcolari şi 970 de elevi.
„1.497 de copii repartizaţi/înscrişi deja ca audienţi în şcoli şi grădiniţe, din care 527 de preşcolari şi 970 de elevi”, a precizat, vineri, ministerul sănătății.
În total sunt 1.769 de cereri depuse pentru înscrierea ca audienți a copiilor ucraineni, din care 570 de preșcolari și 1.199 de elevi.
Cel mai mare număr de copii ucraineni au cerut să continue procesul educaţional în şcoli româneşti după curriculum ucrainean, caz în care este extrem de important sprijinul logistic (săli de clasă, materiale didactice, acces internet şi echipamente IT), a transmis ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, citat de Edupedu.ro.
Cum se face cererea de înscriere în învățământul românesc
- Părinții refugiați din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România trebuie să trimită / depună o cerere, atât în format letric, cât și în format electronic, la inspectoratul școlar județean
- Copiii neînsoțiți care vin din Ucraina pot fi înscriși la școlile și grădinițele din România ca audienți de către reprezentantul autorității competente/coordonatorul Grupului operativ pentru minorii neînsoțiți
La 1 aprilie erau înscriși 1.236 de elevi ucraineni în unitățile de învățământ preuniversitar în calitate de audienți care studiază după curriculum românesc, participând la toate activitățile educative în unitățile de învățământ, precum și în cadrul cercurilor constituite la nivelul palatelor și cluburilor copiilor.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia
FOTO: Hepta