O proiecţie care nu a mai fost folosită până acum în România face ca toate clădirile istorice din centrul Sibiului să fie luminate şi să dea senzaţia de ninsoare peste oraş.
Peste 10 mii de oameni au venit la în Piaţa Mare vineri seara, când s-a apăsat butonul care a pornit iluminatul festiv. Oamenii au aplaudat şi s-au mirat de jocul de lumini care i-a înconjurat într-o secundă. O adolescentă care era în faţa scenei a fost surpinsă până la lacrimi de momentul în care Piața Mare s-a umplut de lumina de Crăciun.
„Nu mă aşteptam să fie atât de frumos. Când s-a aprins şi am văzut clădirea din faţă m-am emoţionat. Arată superb. Nu am cuvinte”, a spus tânăra.
Oamenii au venit de la depărtare pentru a vizita Târgul de Crăciun. Spun că au văzut fotografii pe site-urile de socializare şi şi-au spus că nu pot rata un astfel de moment.
„Ne plac luminile, proiecţiile. Noi am venit din Vâlcea pentru că ne place foarte mult Sibiul şi tot ceea ce oferă din punct de vedere cultural. Am aflat de Târgul de Crăciun de pe facebook. Au mediatizat pe facebook foarte mult şi am decis să venm. Este foarte foarte frumos”, a spus o tânără care a venit la Sibiu împreună cu mai mulţi prieteni.
Peste 80 de căsuţe unde comercianţii vând tot felul de produse tradiţionale au fost luate la pas de turişti şi siieni, deopotrivă. Pentru că a fost destul de rece în Sibiu vineri seara, de mare ajutor le-a fost celor prezenţi căsuţa unde se vindea ceai sau vin fiert.
La capitolul „mâncare”, sibienii şi turiştii au ales-o pe Georgeta Ciurea, unde oamenii au găsit dulciurile copilăriei: plăcită cu dovleac, caramele, nuci cu caramel şi rom sau vestita halviţă.
„Noi am venit din Braşov la Târgul de Crăciun din Sibiu, cu produse tradiţionale, dar avem şi raw vegane, făcute cu ştevie. Avem şi dulciuri cu zăhăr, avem ciololată şi produse de casă, halviţă foarte bună şi apreciată de copii, avem plăcinte sârbeşti cu brânză, cu zahăr, avem plăcintă de dovleac, de curmale, cu măr etc. Avem produsele tradiţionale care se vând foarte bine, pentru că avem reţete de produse de când eram copii, avem caramele, caramele cu lapte făcute după reţeta veche. La noi găsiţi nuci cu caramel, lapte şi rom, plăcinte”, ne-a povestit Georgeta Ciurea.
Şi în acest an, copiii sunt așteptați la Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor putea participa la atelierul de biscuiți, la cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decorațiuni Pixel Art. Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro