Atacul pare să fi fost îndreptat asupra parcării Spitalului Universitar Rafik Hariri, a spus o sursă din unitatea medicală pentru agenția de presă Reuters.

Conform Ministerului libanez al Sănătății, 57 de oameni s-au ales cu răni, iar șapte dintre aceștia se află în stare critică.

În cursul serii de luni, 21 octombrie, Israelul a lansat 13 atacuri aeriene în sudul Beirutului. Armata israeliană a susținut că a atacat obiective care au legătură cu gruparea Hezbollah.

Un purtător de cuvânt israelian anunțase anterior locuitorii să se îndepărteze de mai multe locații din sudul capitalei libaneze, însă spitalul Rafik Hariri nu se număra printre locațiile precizate.

Imagini din cartierul Dahiyeh din sudul Beirutului, unde au fost anunțate în prealabil șapte obiective care urmau să fie vizate, au arătat localnici fugind în vehicule și pe jos în momentul în care au fost lansate atacurile.


https://twitter.com/Osint613/status/1848602377978347726?ref_src=twsrc%5Etfw 

O locație indicată drept țintă de armata israeliană se afla la aproximativ 400 de metri de aeroportul din Beirut, singurul care deservește Libanul.


https://twitter.com/expatvibes/status/1848115786402939260?ref_src=twsrc%5Etfw 

Buncăr al Hezbollah

De asemenea, armata israeliană a anunțat, în cursul zilei de luni, că a găsit un buncăr al Hezbollah, situat sub un spital din sudul Beirutului.

Purtătorul de cuvânt al IDF (n.red. – armata israeliană), contraamiralul Daniel Hagari, a spus, fără a prezenta dovezi, că în acest buncăr de sub spitalul Sahel din Haret Hreik gruparea ținea sute de milioane de dolari în numerar și aur.  

Totuși, directorul unității medicale a negat existența buncărului și a solicitat armatei libaneze să-l verifice.

Amintim faptul că gruparea Hezbollah a lansat un atac cu rachete în nordul Israelului la data de 8 octombrie 2023, la o zi după atacul lansat de Hamas.

Din acel moment, peste 2.400 de oameni au fost uciși în Liban, dintre care 1.800 în ultimele săptămâni, conform Ministerului libanez al Sănătății. De partea cealaltă, autoritățile israeliene transmis că 59 de oameni au murit în nordul țării și în Înălțimile Golan.

Urmărește-ne pe Google News