Naţiunile Unite a anunțat că 85.000 de migranţi au ajuns în perioada ianuarie-iulie în Italia, în vreme ce alţi 9.300 de migranţi s-au îndreptat spre Grecia. De asemenea, aproape 6.500 de migranţi au ajuns pe ţărmurile spaniole şi alţi 270 în Cipru.


Citește și: Rezultate Bacalaureat 2017. Ce note s-au luat în fiecare județ


Italia a primit aproximativ 85% dintre migranţi, dintre care cei mai mulţi provin din ţările sub-sahariene şi au traversat cu ajutorul traficanţilor din Libia. În aceste condiții, autorităţile italiene au cerut ajutor urgent din partea celorlalte ţări europene, deoarece porturile sunt depășite de numărul ambarcațiunilor care salvează migranții care încerc să traverseze Mediterana.

”Primirea şi salvarea migranţilor nu poate să reprezinte o problemă doar pentru Italia, ci o chestiune de interes pentru întreaga Europă”, a declarat şeful Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.


Citește și: EXCLUSIV/ Borcea nu se poate ține departe de Alina Vidican nici măcar după divorț. Ce a fost în stare să facă pentru a o avea aproape


Ministrul de Interne, Marco Minniti, a lansat duminică un apel către ţările europene, pentru a-şi deschide porturile în faţa ambarcaţiunilor cu migranţi, în timp ce presiunea a devenit în ultimele săptămâni insuportabilă pentu autorităţile din Peninsulă. Franţa a respins această ideea, susţinând că va încuraja un număr mai mare de migranţi să se avetureze în Marea Mediterană.

Miniştrii de Interne ai Uniunii Europene se vor reuni joi la Tallinn pentru a discuta criza migratorie. Bruxelles a implementat în urmă cu un an şi jumătate un plan pentru distribuirea a 160.000 de solicitanţi de azil din Italia şi Grecia. Cu toate acestea, doar aproximativ 20.000 de persoane au fost relocate prin această schemă, în vreme ce cotele de migranţi au fost respinse vehement de către Ungaria, Polonia şi Cehia.


Citește și: Neașteptat. O mare vedetă a României sare în apărarea preotului Pomohaci. „Asta e calitatea lui…”


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News