Mai bine de 100.000 de români cu restanțe la bancă ar putea amâna executarea silită, în urma unei decizii ce a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Băncile, în dorința de a-și recupera cât mai multe din pierderile înregistrate cu creditele neperformante, au vândut mai departe datoriile către firme de recuperare cu sediul în afara țării. „Acestea la rândul lor au mandatat alte firme de recuperare din România să colecteze datoriile. Multe dintre ele au ajuns în instanță și aici apare problema”, a declarat pentru Libertatea, Alexandra Burada, avocat al Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

Conform legii, pentru a putea executa un datornic, firma de recuperare din străinătate trebuia să își angajaze un avocat din România sau măcar un reprezentant juridic, în schimb acestea au apelat la firmele de recuperare pe care le și mandataseră să colecteze banii, ceea ce nu este tocmai legal. „După calculele noastre sunt peste 100.000 de români care au avut restanțe la creditele de nevoi personale și sunt în această situație. Ei își pot amâna executarea silită”, ne-a mai spus avocatul. Toți care se află în această situație pot ataca în instanță deciziile luate impotriva lor, spun specialiștii.

Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.