Din Arabia Saudită, pacienții evacuați vor ajunge în România

Rik Peeperkorn, reprezentantul OMS pentru Teritoriul Palestinian, a declarat că pacienții, inclusiv copiii cu traumatisme și boli cronice, vor pleca într-un convoi prin punctul de trecere Kerem Shalom spre Israel, după care, de pe aeroportul Ramon, vor zbura către Emiratele Arabe Unite. Ulterior, unii vor călători mai departe, în România.

„Acestea sunt măsuri ad-hoc. Ceea ce am cerut în mod repetat este o evacuare medicală susținută în afara Gazei”, a declarat Peeperkorn într-o conferință de presă.

12.000 de persoane așteaptă transferul, potrivit reprezentantului OMS

Întrebat dacă Israelul a aprobat transferul, reprezentantul OMS a spus că speră că acesta va fi facilitat de autoritățile de la Tel Aviv.

El a spus că peste 12.000 de persoane așteaptă transferul, adăugând: „Nu putem continua așa cum procedăm acum”.

Israelul nu a comentat încă planul. Unitatea umanitară militară a Israelului, Cogat, spune pe site-ul său că operează activ și continuu pentru a facilita creșterea cerințelor medicale în Gaza și este pregătită să ajute potrivit cererilor organizațiilor internaționale.

Spitalele din Fâșia Gaza duc lipsă de personal medical

Peeperkorn a făcut parte dintr-un convoi OMS care, pe 3 noiembrie, a inspectat spitalele aglomerate al-Awda și Kamal Adwan din nordul Gazei, despre care el a spus că sunt abia operaționale din cauza lipsei de personal medical.

„Pentru al-Awda suntem foarte îngrijorați pentru că spitalul are nevoie urgentă de combustibil și provizii medicale, altfel ar putea deveni nefuncțional în săptămâna viitoare”, a spus el despre spitalul din Jabalia, la nord de orașul Gaza.

El a descris nevoile ca fiind „enorme” la Spitalul Kamal Adwan din orașul Beit Lahiya și a spus că în apropiere au avut loc bombardamente intense în timpul vizitei sale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News