Noul aparat este o investiţie a ministerului Sănătăţii în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro.
„Peste 60 000 de pacienţi sunt trataţi anual în Spitalul Bagdasar Arseni, unitate de primă linie a Ministerului Sănătăţii. Dintre aceştia,  peste 18 000 pacienţi beneficiază de serviciile secţiei de cardiologie. Era nevoie de o astfel de unitate dotată cu aparatură performantă”, a declarat, astăzi, ministrul Nicolae Bănicioiu.
Laboratorul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” funcţionează din primăvara acestui an. În ultimele 2 luni, au fost efectuate 160 de proceduri. Laboratoul are capacitatea de a efectua cca 150-180 de proceduri pe lună.
„Deocamdată, laboratorul este finanţat în cadrul  Programului National de Boli Cardio-Vasculare al CNAS dar, începând din 2015,  acesta va fi inclus în Acţiunea prioritară pentru tratamentul pacienţilor critici cu infarct miocardic acut (IMA) a Ministerului Sănătăţii”, a mai spus ministrul Bănicioiu.
Bolile de inimă sunt, în prezent, principala cauză de deces în România şi, cu toate că Centrul Bagdasar-Arseni primeşte, anual, peste 18 mii de pacienţi cu probleme cardiace, rămâne totuşi problema numărului mic de specialişti cardiologi- doar 70 în toată ţara, care pot face proceduri de mare fineţe, în caz de infarct miocardic.

 
 

Urmărește-ne pe Google News