Aceștia au putut admira aproximativ 70 de mașini noi expuse, între care ultimele lansări de la Lexus, Toyota, Honda, Skoda, Cupra, Ford, Hyundai sau Mazda.

Cea mai scumpă mașină expusă este Lamborghini Huracán STO, în valoare de peste 350.000 de euro.

O altă atracție, este un drag-racer – o mașină reconstruită manual timp de 4 ani, cu un șasiu proiectat pentru două motoare. Peste acesta s-a venit cu o carapace de Volkswagen Lupo. Acesta are două motoare de 3,6 litri, supraalimentate, cu o putere de 1.500 de cai fiecare.

Bolidul participă în campionatul de DragRacing sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.


Șoferii, grijă nouă la ITP

În cadrul inspecțiilor tehnice periodice (ITP), șoferii români vor trebui să respecte noi măsuri stricte pentru protejarea mediului, mai arată organizatorii evenimentului.

Comisia Europeană a adoptat anul trecut un ghid de îmbunătățire a inspecțiilor tehnice auto, care prevede testarea corectă a emisiilor de particule.

Mai exact, noile reglementări vor impune măsurarea concentrației numărului de particule pentru vehiculele ușoare înmatriculate pentru prima dată după 1 ianuarie 2013 (Euro 5b și mai noi) și pentru vehiculele grele înmatriculate pentru prima dată după 1 ianuarie 2014 (Euro IV și mai noi).

Reglementarea va afecta în special pe cei care aleg ilegal să renunțe la filtrul de particule. Mulți șoferi își scot acest filtru, deși riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare. Practica este răspândită din cauza costurilor ridicate ale piesei, care variază între 300 și 1.200 de euro pe piață.

Sectorul reparațiilor se pregătește și el de schimbări: stațiile ITP vor trebui să fie echipate cu contoare de particule. La eveniment sunt prezentate astfel de dispozitive, care costă la rândul lor câteva mii de euro.

Ștergătoare ecologice

În fine, sunt prezentate și tehnologii eco: stergătoare de parbriz ecologice, concepute pentru a reduce emisiile de CO2 cu 61%, cu lame fabricate în proporție de peste 80% din materiale naturale, regenerabile sau reciclate, respectiv zahărul din trestie de zahăr, uleiurile vegetale sau negru de fum din anvelopele reciclate.

Pe lângă acestea, sunt prezentate uleiuri de motoare mai prietenoase cu mediul, iar în pavilionul central, producători internationali prezintă piese auto, inovații tehnologice și demonstrații tehnice.

ATBS are loc în acest weekend. Accesul este gratuit.

Urmărește-ne pe Google News