Care ar fi explicația pentru faptul că oamenii nu s-au dus la rapel?
„Sunt, pe de o parte, explicațiile date de o parte dintre persoane, că au fost diagnosticate cu SARS-Cov-2 după doza unu, de asemenea, sunt persoane care probabil au amânat din diverse motive. Însă nu putem spune că acele persoane nu se vor prezenta pentru doza de rapel. Există această diferență de circa 2.000 de persoane. Intenția noastră este să nu rămână nevaccinați cu doza de rapel”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă de marți.
La nivelul Bucureștiului, „412 persoane nu au efectuat doza de rapel, conform programărilor. Urmează să analizăm și să centralizăm motivele pentru care există această diferență”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță.
Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că le recomandă celor care s-au prezentat pentru rapel, în ziua și la ora la care erau programați, să vină în perioada următoare la centrele de vaccinare, pentru a primi a doua doză.
Potrivit prospectului Pfizer/BioNTech, rapelul trebuie făcut la 21 de zile, în timp ce pentru vaccinul Moderna rapelul, la 28 de zile.
Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care s-au infectat după prima doza pot face rapelul după vindecare. „Având în vedere că nu pot fi făcute programări în platformă, persoana poate anunța centrul în care a făcut prima doza cu 48 de ore înainte pentru a i se asigura rapelul”.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro