Programul cultural a început în Sala Brâncuși, în care se regăsesc cele mai multe dintre operele faimosului artist, păstrate în România, unde peste 2.000 de vizitatori au beneficiat de intrare gratuită și tururi ghidate pe tot parcursul zilei.
În 2018 și 2019, de Ziua Brâncuși, Muzeul Național de Artă al României a fost închis, conform programului, și nu a fost făcută nicio excepție de a se deschide în această zi.
Publicul a vizionat proiecții holografice 3D și mapping cu imagini care l-au ilustrat atât pe Constantin Brâncuși, cât și unele dintre faimoasele opere ale acestuia. Imaginile au fost dublate de un aranjament muzical al piesei Mariei Tănase “Până când nu te iubeam”.
La eveniment a fost prezentă și cântăreața Irina Rimes, care a ajutat Ministerul Culturii la promovarea acestui eveniment. În același timp, la Târgu Jiu, a fost inaugurat Muzeul Național „Constantin Brâncuși”. Acesta și-a deschis porțile în casa Barbu Gănescu, în care artistul a locuit în perioada efectuării lucrărilor Ansamblului monumental Calea Eroilor, format din Masa tăcerii, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit. În cadrul evenimentului inaugural a fost vernisată o expoziție de fotografie alcătuită din 10 fotografii donate de către Centrul Pompidou Paris și alte 33 de fotografii document realizate la ridicarea Coloanei fără sfârșit.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro