„Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate”, „Corupţia ucide” şi „Greşeala se plăteşte” au fost doar câteva dintre mesajele scrise pe pancarte de cei peste 200 de oameni care au protestat în fața Palatului Victoria, a relatat news.ro.
Evenimentul a început la 19:00 şi a fost organizat de asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”.
„Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce s-a soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta”, au transmis organizatorii manifestației din fața sediului Guvernului.
La manifestație a fost prezent și tatăl uneia dintre victime, Sebastian Olariu. La un moment dat, a acuzat stări de rău și a fost scos din mulțime, potrivit hotnews.ro. Înainte să plece din Piața Victoriei, oamenii au scandat: „Pascule, nu uita, pușcăria e a ta”, „Jos mâinile de pe justiție” și „Pascule, nu uita, ești un criminal”.
Vlad Pascu, în arest preventiv de 8 luni
Vlad Pascu este în arest preventiv din 20 august 2023, la o zi după ce a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri lângă stațiunea 2 Mai, județul Constanța, și i-a omorât pe doi dintre ei, conducând drogat. El a părăsit apoi locul accidentului.
Expertiza a arătat că Vlad Pascu avea peste 100 km/h în momentul accidentului mortal, iar o cameră video a surprins accidentul. Tânărul, care la acel moment avea 19 ani, a fost trimis în judecată în octombrie 2023 atât pentru ucidere din culpă, cât și pentru consum şi trafic de droguri.
Părinţii celor doi decedați au acuzat comportamentul judecătoarei din dosar, Ancuţa Ioana Popoviciu. Ei au spus că magistratul mesteca gumă la primul termen, cel din 22 februarie și că a întrebat dacă în sală este și unul dintre studenții uciși și i-a cerut buletinul. „Olariu Sebastian Andrei e prezent?”, a întrebat judecătoarea, moment în care părinților victimei le-au dat lacrimile.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 14.04.2024, 22:02
Sa nu uitam ca orice persoana, minor, batran, cu probleme locomotorii, bolnav psihic, obosit dupa tura de noapte, sub influenta alcoolului, sau a mediacamentelor este numit pieton. Un sofer isi doreste sa devina sofer, face un curs, da un examen si de fiecare data când isi foloseste calitatea si dreptul trebuie sa respecte regulinstricte. Pietonul nu isi doreste, nu are nici un curs si nu da nici un examen. El are doar obligatii de care poate nici nu știe. Este corect sa dam vina pe un pieton ca pe o musca strivita de parbriz? Care-i diferenta?
1Gin • 14.04.2024, 10:20
Cică Jos mâna de pe Justiție. Dar justiția e făcută din oameni, oameni care au ieșit în stradă pentru salarii, nicidecum pentru legi drepte.