Datele oficiale mai arată că aproximativ 14.000 dintre refugiații ucraineni au și părăsit România între timp, ceea ce înseamnă că pe teritoriul României au rămas aproximativ 17.000 de cetățeni din Ucraina.

Potrivit cifrelor comunicate de Poliția de Frontieră, 6.623 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la miezul nopții de sâmbătă până la ora 12.00, în creștere cu 12.4% față de același interval din ziua precedentă, iar 2.996 au părăsit țara noastră în același interval – o scădere de 6,6%.

54 de cetățeni ucraineni

au solicitat azil în România, de la începerea războiului din Ucraina, a informat și Ministerul Afacerilor Interne. Gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este acum de 56,4%.

„Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală”, arată comunicatul MAI.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News