Situaţia privind vaccinarea copiilor este îngrijorătoare, dar fiind faptul că tot mai puţini micuţi sunt vaccinaţi. În acest moment, nu mai puţin de 35.000 de copii nu au fost vaccinaţi, cei mai mulţi din zone ale Aradului sau ale Bucureştiului.  în anul 2015, acoperirea vaccinală în cazul vaccinurilor rubeolă – rujeolă – oreion este în jur de 83%, la nivel național, iar la vaccinul hexavalent, care înseamnă vaccinul împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, infecției cu virusul hepatitei B, poliomielitei, avem puțin peste 60%. Ne îngrijorează! O acoperire vaccinală de circa 83% pentru vaccinul rubeolă – rujeolă -oreion înseamnă că 35 de mii de copii nu au fost vaccinați în această cohortă.
În anul precedent, acoperirea vaccinală a fost în jur de 85%. Sunt județe unde acoperirea vaccinală e mult mai redusă decât media națională. De exemplu, județul Arad, municipiul București, sunt zone unde acoperirea vaccinală este sub 70% și acolo cred că trebuie să ne concentrăm eforturile
„, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Autorităţile vor să-i oblige pe părinţi să-şi vaccineze copiii

După ce tot mai mulţi părinţi au refuzat  să îşi vaccineze copiii, expunându-i astfel la boli grave, autorităţile vor să ia măsuri drastice. Mai exact, pregătesc un proiect de lege prin care să-i oblige pe părinţi să facă acest lucru, oferind şi stimulări celor care îi vaccinează. Totodată, se arată în acest proiect, tot autorităţile îşi vor asuma rezolvarea eventualelor complicaţii apărute în urma vaccinării şi vor oferi despăgubiri în cazul în care copiii vor avea de suferit. Proiectul legii vaccinarii va fi supus dezbaterii publice, probabil, în a doua jumătate a lunii aprilie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News