Cuprins:
Se întâmplă la spitalul de copii Victor Gomoiu din București, unde o mamă trebuie să aștepte mai mult de patru ore, ca să ajungă la un medic care să-i consulte copilul, după cum se vede într-o fotografie cu afișajul electronic din unitatea medicală, postată pe TikTok.
Mamă din București: Stai 1 oră pentru triaj și alte 4 ore, pentru a-ți fi consultat copilul
În plus, după cum susține femeia, acest timp mare se așteptare este noaptea, nu în cursul zilei, atunci când cei mai mulți oameni merg la spital. Iar în cele peste patru ore de așteptare nu este inclus timpul necesar pentru triajul pacienților.
„Noaptea… timpul de așteptare într-un spital de stat pentru o urgență medicală! Pentru ce contribuim la sănătate? Pentru ce? Unde ajung banii noștri? Unde? Stai o oră pentru triaj și alte 4 ore, pentru a-ți fi consultat copilul!”, se întreabă femeia, indignată, pe rețeaua de socializare.
În replică, medicii spun că așa se întâmplă de obicei de sărbători, pentru că medicii de familie nu lucrează, astfel că toate cazurile ajung la spital.
În plus, în această perioadă au fost înregistrate și foarte multe cazuri de VSR (Virusul Sincițial Respirator – n.r.), care dă niște răceli serioase.
Manager de spital: „Așa e de sărbători, că nu lucrează medicii de familie
„Așa este de sărbători. Toți vin la spital, pentru că nu lucrează medicii de familie. În plus, în această perioadă din an sunt și foarte multe cazuri de VSR”, a explicat Mariana Enescu, manager la Spitalul de copii Victor Gomoiu din București.
O altă cauză pentru aceste aglomerații din toate unitățile de primiri urgențe din spitale este și din cauza blocărilor de angajări la stat.
O altă mare problemă a spitalelor de stat din România este lipsa acută de asistente medicale, acestea alegând să plece să lucreze în clinici din Vest.
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
AncaC. • 30.12.2024, 06:27
Ar fi bine de întrebat de ce nu sunt deblocate posturile necesare care sa acopere deficitul de personal ....
Ramona • 29.12.2024, 23:07
Cine a trait durerea sau disperarea langa un copil sau langa parintele sau pe holul unui spital intelege ce au insemnat pentru aceasta doamna cele 4 ore de asteptare. Evident se gasesc pretexte. Hai sa spunem adevarul: aproape mereu ne lovim de medici care nu sunt pregatiti sau/si carora nu le pasa. Unii aleg sa se grabeasca doar cand le spui ca nu mai poti respira. Altii te trateaza ca pe un nimic chiar si atunci. Sau habar nu au ce ai si ce sa-ti faca. Categoric a fi medic inseamna mult mai mult decat sunt multi dintre medicii pe care-i intalnim in viata. Am invatat un lucru: atata vreme cat corpul omului e puternic, el va trai. Cand el va depinde de medici nestiutori sau indiferenti, sansele de supravietuire sau de insanatosire scad considerabil sau devin nule. Sunt atat de putini medici bine pregatiti si cu suflet incat nu e de mirare ca nu-i prea gasesti in tara noastra.