VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

UPDATE 18.06, 12.20: Traficul dinspre Constanța spre stațiuni se desfășoară cu mare dificultate

UPDATE 18.06, 9.45: Sistemul informatic de achitare a rovinietei a fost oprit în această dimineață, din cauza unei defecțiuni tehnice, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Încă de joi dimineață pe litoralul românesc au început să sosească turiştii din ţară care au profitat de minivacanţa de Rusalii pentru a se relaxa la soare.

Primii turiști din cei aproximativ 40.000 așteptați să își petreacă minivacanța de Rusalii la malul mării au ajuns încă de joi dimineață pe plaja, la Mamaia.

Din cauza afluxului mare de turişti anunţaţi pe litoral, peste 300 de poliţişti și peste 100 de jandarmi au fost angrenaţi în măsurile de ordine publică din stradă, acţionând în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

„În staţiunea Mamaia se prevede un grad de ocupare cam de 70 % şi probabil vor fi şi hoteluri care vor fi ocupate 100%. Şi în staţiunea Eforie se prevede un grad mare de ocupare, dar va fi mai mic în sudul litoralului“ a declarat vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR)

Cozile pe șosea, la intrarea pe podul de la Agigea erau joi dimineață de sute de metri, după cum se poate observa într-un clip video postat pe pagina de Facebook Eforie Online.

Pe litoral deja funcţionează centrele medicale de urgenţe fixe de pe plaje, personalul fiind pregătit să dea piept cu valul mare de turişti ce se anunţă.

Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de temperaturile ridicate, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa şi medicii SMURD, recomandă ca cetăţenii să respecte următoarele măsuri preventive:
-consumaţi 1,5 – 2 litri de lichide pe zi (apă sau sucuri naturale de fructe sau ceaiuri), nu foarte reci, neaşteptând apariţia senzaţiei de sete;
-mâncaţi echilibrat şi variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică;
-menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi) interesându-vă de starea de sănătate a acestora şi oferindu-le asistenţă ori de câte ori au nevoie;
-evitaţi băuturile ce conţin cofeină sau zahăr în cantităţi mari;
-evitaţi alimentele cu un conţinut mare de grăsimi, în special de origine animală;
-nu consumaţi alcool (inclusiv bere) – vă deshidratează şi vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei;
-nu lăsaţi copiii singuri în maşină.
Pentru cei care merg la plajă, trebuie reamintit că este de preferat evitarea orelor de vârf din jurul prânzului, iar pălăriile şi umbrelele de soare şi loţiunile pentru prevenirea arsurilor nu trebuie să lipsească din niciun bagaj.

„Mi-am luat câteva zile libere pentru a veni împreună cu familia câteva zile pe litoral. Am ajuns de joi şi stăm până duminică. Ne-am dotat cu pălării şi creme de plajă“, a declarat Florin Negreanu, unul dintre turiștii veniși din Prahova, alături de familier, pentru a petrece finalul de săptămâna la mare.

„Sunt în concediu şi am profitat de această sărbătoare pentru a lăsa munca de acasă pentru a mă odihni câteva zile pe plajă“, a spus și Bebe Manea, venit la Mamaia din Bucureşti.

Citește și: Rusalii 2016. Ce nu ai voie să faci de Rusalii. Tradiții și superstiții

Prognoza meteo pentru weekend: caniculă și ploi torențiale

Urmărește-ne pe Google News