Conform unui studiu realizat recent în Ucraina, doar fiecare al cincilea ucrainean (22,7%) mai lucrează în prezent și primește un salariu integral. Același număr (22,5%) de ucraineni continuă să lucreze, primind însă salarii mai mici.

În același timp, mai mult de 40% dintre ucraineni, mai precis 41,2% dintre angajații dinainte de 24 februarie, data invaziei ruse, au rămas fără loc de muncă.

Astfel, 19% dintre respondenți și-au pierdut locul de muncă din cauza încetării activității companiei, alți 10,9% dintre respondenți au precizat că li s-au suspendat funcțiile, iar 11,3% și-au pierdut locurile de muncă din cauza mutării firmei în altă regiune a țării.

Dintre cei care continuă să lucreze, jumătate (52%) caută activ un nou loc de muncă din cauza nemulțumirii legate de salariu, stabilitatea companiei sau condițiile de muncă.

Potrivit studiului, ofertele de locuri de muncă la distanță au scăzut în Ucraina. La începutul toamnei, doar 7% dintre ofertele de muncă implică un format la distanță.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News