„Rareori am trăit o situație atât de degradantă”. Acestea sunt cuvintele pe care primarul Strous le-a folosit pentru a descrie situația în care au fost găsiți peste cincizeci de migranți muncitori români. Acest lucru s-a întâmplat la o fermă de lângă Linne, o parte a municipalității Maasgouw. Lucrătorii migranți nu mai sunt la fermă, dar municipalitatea habar nu are unde se află.

Reprezentanții primăriei, împreună cu Poliția pentru străini și Inspectoratul pentru Afaceri Sociale și Ocuparea Forței de Muncă, au efectuat o inspecție a fermei.

Șeful de echipă îi bătea pe români

Acolo nu s-a constatat doar că erau prea mulți oameni care trăiau într-un spațiu mic, dar și că exista și o lipsă de dispoziții de siguranță: nu existau detectoare de incendiu sau stingătoare, căi de evacuare și ferestrele erau baricadate, iar sticle de gaz și arzătoare erau peste tot . În plus, bucătăriile erau murdare.

Potrivit lui Strous, unii muncitori migranți români au lăsat o impresie de vulnerabilitate și păreau să se teamă de șeful de echipă.

„Omul respectiv a contribuit la crearea unei atmosfere foarte neplăcute la fermă. Chiar și când am ajuns la fața locului, el a manifestat un comportament intimidant, atât față de oficiali, cât și față de lucrătorii migranți. Anchetele au arătat că ar fi existat și violență împotriva migranților, ceea ce înrăutățește lucrurile.”, a adăugat primarul.

Românii au rămas în dependințele fermei, care includeau dormitoare și o sufragerie. Există, de asemenea, câteva unități rezidențiale mobile în partea din spate a clădirii.

Răspândite în dormitoare erau aproape șaptezeci de paturi și paturi supraetajate, relatează municipalitatea.

Toate acestea nu au fost un motiv pentru a închide ferma sau pentru a impune sancțiuni proprietarului. I s-a spus doar că va trebui să plătească o amendă în cazul unei încălcări ulterioare și că va trebui să mute migranții „în termen de două zile”.

Nu este clar unde se află aceștia acum.

 
 

Urmărește-ne pe Google News