Comisarul-șef Virgiliu-Bogdan Zotoi, șeful Serviciului Rutier Brăila, a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă despre situația rezultatelor „fals-pozitive” la DrugTest pentru care șoferii rămân fără permis.
Dintre cele 99 de rezultate pozitive constatate de la 1 ianuarie și până în octombrie la testarea șoferilor pe loc cu DrugTest, mai mult de jumătate au picat la Institutul de Medicină Legală Iași și doar 7 au fost confirmate și de analizele toxicologice, în timp ce restul nu au primit verdictul final, a spus el.
Întrebat ce se întâmplă dacă un șofer nu vrea să fie testat cu DrugTestul, dar acceptă recoltarea de probe biologice la IML, șeful Serviciului Rutier Brăila a răspuns că în acest caz, șoferului nu i se reține permisul de conducere.
„Dacă un conducător auto refuză testarea cu DrugTestul, i se spune că trebuie să meargă la sânge. Dacă merge la sânge, se întocmește o lucrare generală și nu se reține permisul de conducere. Se reține doar dacă medicul, la momentul prelevării probelor biologice, constată, pentru că se face și o examinare clinică, că sunt semne evidente de consum de substanțe psihoactive. Dacă medicul constată că nu sunt semne evidente, nu se reține permisul, ci așteptăm rezultatul probelor biologice. Refuzul recoltării de probe biologice este infracțiune”, a spus oficialul Poliției Brăila.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
durban22 • 28.10.2023, 08:36
Cum o sa fie sigure aceste dispozitive ,fabricate pe banda in CHINA, exact ca si mastile de protectie anti-COVID ??.
Nad4 • 28.10.2023, 06:11
Pai pierzi timpul de pomana!!! ..dacă refuz e infracțiune, dar dacă este fals pozitiv ce este??