Cele patru comune au, în total, peste 5.100 de locuitori, cei mai mulţi fiind în comuna Budeşti – aproximativ 1.700, iar cei mai puţini în Miceştii de Câmpie – sub 1.000 de locuitori.

„(…) Este de menţionat faptul că 4 localităţi din judeţ (Budeşti, Ciceu Mihăieşti, Miceştii de Câmpie şi Monor) nu au cabinete medicale sau puncte de lucru ale acestora. Populaţia din aceste localităţi s-a adresat medicilor din localităţile învecinate”, se arată în raportul DSP Bistriţa-Năsăud.

Anul trecut, prin cele patru centre de permanenţă ale medicilor de familie, două în mediul urban, la Bistriţa şi Năsăud, şi două în rural, la Teaca şi pe Valea Bârgăului, au fost oferite peste 12.800 de consultaţii medicale.

Zona rurală, unde locuiesc aproximativ două treimi dintre locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud, este deficitară şi în ce priveşte asistenţii medicali comunitari, astfel de persoane fiind angajate în 29 de comune din totalul de 58, iar în unele unităţi administrativ-teritoriale există un singur asistent pentru aproximativ 5.000 de locuitori.

Potrivit DSP Bistriţa-Năsăud, 17 primării din judeţ au solicitat Ministerului Sănătăţii finanţare pentru angajarea de asistenţi medicali comunitari, însă nu a fost obţinută alocare bugetară în acest sens.

 
 

Urmărește-ne pe Google News