Majoritatea localităților unde oamenii primesc apă la program sunt în județele din Moldova, cele mai afectate fiind: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea, unde apa este asigurată fie din sursa de apă de suprafaţă, fie din subteran, potrivit ANAR.

Instituția a transmis, într-un comunicat, că rezerva de apă din România este în scădere, dar suficientă pentru cei care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafaţă.

„Chiar dacă rezerva (strategică) de apă din principalele 40 de lacuri de acumulare îşi menţine tendinţa de scădere până la sfârşitul lunii iulie, aceasta poate satisface necesarul de apă pentru toţi beneficiarii care se alimentează centralizat din sursa de suprafaţă”, a transmis ANAR.

Cu toate astea, „Apele Române” fac în continuare apel la calm şi responsabilitate socială pentru folosirea rațională a resurselor de apă şi pe cât posibil a economisirii acestora.

„Pentru activităţile casnice, vă recomandăm, acolo unde există posibilitatea, să apelaţi la folosirea/stocarea apei din surse alternative (inclusiv a celei de ploaie, când este posibil), astfel încât apa de băut (potabilă) să ajungă tuturor”, au transmis specialiștii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News