Aglomerație mare la sediul IPJ Timiș, încă de ieri de când au început audierile în cazul morții Ancăi Petrescu. În jur de 70 de angajați ai Secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Timișoara – medici, asistente și personal auxiliar – au început să vină pentru a da explicații în acest caz. Se pare că sunt chemate aproximativ 10 persoane pe zi, ceea ce înseamnă că audierile se vor întinde cel puțin o săptămână.

”Sunt mai mulți colegi chemați în vederea audierii. Ultimii colegi sunt programați în 20 aprilie. Sunt aproximativ 70 de colegi. Toți suntem audiați în calitate de martori. Au decurs civilizat și normal audierile”, a declarat doctorul Marius Păpurică, de la secția ATI a Spitalului Județean Timișoara, citat de tion.ro. Audierile au loc la Poliție, iar spitalul le-a pus la dispoziție angajaților un jurist. La audieri participă și avocatul acuzării.

Ucisă de o infecție intraspitalicească?

Anca Petrescu a suferit un accident rutier în județul Timiș, în vara anului 2013, și a ajuns cu răni grave la Spitalul Județean Timișoara. A fost internată timp de o lună, după care a fost transferată la București, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Aceasta a intrat în șoc septic în urma unei peritonite.

Familia arhitectei consideră că doctorii timișoreni au greșit tratamentul. De altfel, un medic legist din București lansa, încă din 2014, ipoteza că Anca Petrescu ar fi contactat o infecție în spitalul din Timișoara, infecție care a condus la moartea ei, iar medicii din București n-au mai avut ce face.

Declarațiile martorilor vor fi transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, care instrumetează dosarul în care copiii Ancăi Petrescu cer daune de 4 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News