Potrivit MAE, 81.914 tineri din 160 de țări de pe cinci continente au cerut burse ca să studieze în România, „aspect care evidenţiază interesul tot mai mare, la nivel global, al studenţilor pentru oportunităţile educaţionale oferite de universităţile din România”.

Cererile au fost depuse online, pe platforma StudyinRomania, în perioada 16 ianuarie – 16 martie 2024. Doar 500 de candidați au fost acceptați. Aceștia vor studia în centre universitare din toată ţara: Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Timişoara şi altele.

Gamă largă de domenii

Tinerii se vor specializa într-o gamă largă de domenii, precum inginerie, relații internaționale, , agronomie, drept, artele spectacolului, tehnologia informaţiei, filologie, economie, administrarea afacerilor şi ştiinţe ale educaţiei, anunță MAE.

„Acest program de succes se înscrie în cadrul unui demers mai larg al Ministerului Afacerilor Externe de promovare a educaţiei în spiritul înţelegerii interculturale, al cunoaşterii şi respectării drepturilor fundamentale ale omului, ca modalitate de combatere a intoleranţei. Programul va contribui nu doar la o promovare mai eficientă a instituţiilor de învăţământ superior româneşti la nivel mondial, ci mai ales la crearea unor punţi de legătură între România şi ţările de origine ale studenţilor”, a afirmat secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale, Janina Sitaru.

Urmărește-ne pe Google News