Pentru a realiza însă acest deziderat este nevoie ca majoritatea acestor stațiuni să intre în ”reparații capitale”, întrucât nu s-a investit mai nimic în ultimii ani, majoritatea Guvernelor spunând că nu există bani pentru acest lucru.
Astfel, cei de la turism caută bani europeni pentru a îmbunătății starea stațiunile balneoclimaterice din România.
Actuala conducere de la ministerul Turismului va demara discuții cu mai multe instituții financiare europene pentru a aduce în țară peste 90 milioane de euro, bani cu care să fie modernizate stațiunile balneoclimaterice din România, în așa fel încât acestea să fie cât mai atractive pentru turiștii străini.
Mai mult, oficialii de la turism vor să convingă casele de Asigurări de Sănătate din țările UE să deconteze tratamentul turiștilor străini care se refac în stațiunile noastre.
”Pe plan extern, Ministerul Turismului din România va iniţia demersuri pe lângă instituţiile Uniunii Europene, în vederea aducerii la un numitor comun a standardelor de calitate impuse în domeniul turismului, astfel încât să nu existe diferenţe majore de abordare între state a problemei deconturilor de către asiguratorii de sănătate. Deşi România are numeroase staţiuni în care turiştii se pot bucura de resurse naturale extrem de generoase cu efect terapeutic (ape minerale şi termale, nămoluri terapeutice, saline etc.), numărul cetăţenilor străini care le aleg să-şi petreacă concediile sau să facă tratamente şi recuperare medicală este destul de mic”, spun cei de la ministerul turismului.
Ţara noastră are 34 de staţiuni care tratează o multitudine de afecţiuni, de la cele reumatismale şi respiratorii până la boli endocrine, metabolice şi de nutriţie și are o treime din apele termale şi minerale de pe continent.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro