Nu mai puțin de 50 de kilograme de pește erau depozitate în găleți. Din cauza temperaturilor ridicate, carnea s-a stricat, notează Replica. În bucătăria localului, peștele era depozitat în apă sălcie, chiar și pe jos, deși temperaturile depășesc 20 de grade Celsius. La cherhana, peștele se află în stare avansată de degradare, iar spațiile de depozitare nu erau curățate.
Tot aici au fost găsite icre în găleți, acoperite cu saci de gunoi, precum și ciorbă în oale ruginite.
Pește stricat la o cherhana în Vama Veche, găsit înainte de minivacanța de Rusalii
Toate aceste nereguli au fost filmate de angajații OPC, înainte de a fi dați afară de administratorii cherhanalei.
La fața locului au fost chemați și polițiștii pentru ca Direcția Sanitar Veterinară să poată continua verificările.
Pe timpul verifcărilor au fost găsite:
– preparate culinare, respectiv icre de crap preparate, 35,8 kg. păstrate în frigider fără să fie etichetate cu data preparării așa încât să se poată stabili prospețimea acestora. Spațiul frigorific respectiv nu avea grafic de înregistrare a temperaturii, neputându-se stabili condițiile de temperatură la care a fost păstrat preparatul culinar;
– 24,8 kg pește refrigerat diferite specii și 551 kg peste congelat diferite specii, nu erau însoțite de etichete cu elemente de identificare și caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilității minimale, produsele fiind potențial periculoase. Peștele refrigerat era păstrat în zona bucătăriei în recipiente de plastic cu urme de gheață.
– 13 kg icre de crap crude și sărate nu erau însoțite de etichete cu elemente de identificare și caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilităii minimale, fiind produs potențial periculos ;
– 299 kg pește diferite specii avea eticheta cu elemente de identificare și caracterizare în limba bulgară, nefiind traduse informațiile și în limba română.
– În blocul alimentar se utiliza un mijloc de măsurare (cântar) fără să se poată prezenta buletinul de verificare metrologică a acestuia ;
– Conform documentelor prezentate la data şi ora controlului s-a constatat că ultima operaţiune de dezinsecţie, dezinfecţie a fost efectuată în data de 01.08.2014.
Ca urmare a deficienţelor constatate pe timpul acţiunii de control s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 18.000 lei şi s-a dispus măsură de interzicere a utilizării în circuitul de servire al consumatorilor a cantităţii de 35,8 kg icre preparate şi s-a interzis definitiv de la utilizare în prestarea de servicii a cantităţii de 575,8 kg peste congelat şi refrigerat şi 13 kg icre crap crude sărate.
S-au oprit temporar de la utilizare în prestarea de servicii de alimentaţie publică a 299 kg peşte de origine Bulgaria.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!