Halele de peşte din Bucureşti erau pline ieri. Şi de marfă, şi de clienţi dornici să cumpere peşte proaspăt şi la preţ accesibil.
Dacă în pieţe, crapul, carasul şi macroul s-au vândut cu zecile de kilograme, şi în marile magazine s-au dat cu grămada, iar aici şi somonul a mai “prins bine”. S-au cumpărat atât cel proaspăt, cât şi file sau rondele.
Pe principiul “dacă tot e dezlegare, să mâncăm ceva de calitate”, au existat şi clienţi care nu s-au sfiit să dea aproape 200 de lei pentru un kilogram de doradă, spre exemplu.
La un magazin de tip cash and carry din Băneasa, rafturile erau pline cu sortimente variate, iar reprezentanţii restaurantelor din Capitală au venit de la primele ore ale dimineţii să-şi facă aprovizionarea şi să cumpere peşte de calitate.
S-a dat ca pâinea caldă
Aşa că nu s-au uitat la preţ şi şi-au umplut coşurile cu biban sălbatic, scorpie de mare, dar şi fructe de mare, creveţi, midii şi stridii.
Au existat însă şi clienţi care şi-au cumpărat limbă de mare (86 de lei/ kilogram) pentru că au vrut să “guste” ceva deosebit: “Ne place să mâncăm peşte şi de fiecare dată alegem un sortiment nou, indiferent cât costă. Ne facem şi noi poftele”, ne-a spus un bărbat care-şi făcea cumpărăturile de la raionul de peşte.
Angajaţii au avut mult de lucru ieri şi aduceau marfă proaspătă din oră-n oră pe rafturile care se goleau cât ai zice “peşte”.
Dacă ziua a fost aglomerat în magazine, seara, clienţii care nu au avut timp să gătească au mers în restaurante, iar aici, evident, peştele a fost comanda principală.
Foto: Alex Dobre
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro