Zeci de mii de oameni au participat sâmbătă, la Budapesta, la mitingul organizat de Magyar, figură în ascensiune a opoziţiei ungare, cu o zi înainte de alegerile europene.

„Împreună, putem salva Ungaria. Suntem aici şi suntem gata să schimbăm destinul nostru, un viitor pe care o putere perfidă şi opresoare vrea să ni-l impună”, a declarat Péter Magyar, în faţa mulţimiu care flutura drapele ungare sau pancarte pe care se putea citi: „Treziţi-vă, unguri!” şi „Suntem stăpânii viitorului nostru”.

La acest miting, cât și la votul pentru alegerile europene de a doua zi, Magyar nu a mai fost însoțit de Evelin Vogel, iubita sa, care fusese alături de el la toate evenimentele politice.

Acum, politicianul a făcut o postare enigmatică pe rețelele sociale.

„Un sfârșit e un început”, a scris el, iar printre hashtag-uri este inclus și cuvântul „despărțire”, iar în comentariu a adăugat: „Ceva se termină, ceva doare”.

Magyar, fost membru al guvernului, și partidul său antisistem TISZA au obţinut 29,7% din voturi (7 mandate), la alegerile europarlamentare, în timp ce FIDESZ, formațiunea politică a premierului Orbán, a ajuns la 44,7% (11 mandate), semnificativ mai puţin decât au estimat sondajele.

Urmărește-ne pe Google News