Petre Daea a sosit la Buzău în jurul orei 15.00 și a fost întâmpinat tradițional, cu pâine și sare, de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și de vicepreședinții CJ Romeo Lungu și Adrian Petre. Ministrul Agriculturii a vizitat prima dată standul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău și unde le-a promis cercetătorilor că se va ține de promisiune și va realiza la Buzău o bancă de gene pentru legumicultură.
Ulterior, ministrul Agriculturii a zăbovit timp de mai bine de două ore la standurile producătorilor agricoli, ale procesatorilor sau ale crescătorilor de animale, a gustat rar din produsele oferite, dar a scos bani din buzunar și a cumpărat porumb fiert, produse cosmetice naturale, dulceață de dovleac și mai multe feluri de brânză.
După un periplu de aproximativ o oră pe la standurile producătorilor de legume și a procesatorilor de lapte și carne, Daea, însoțit de primarul municipiului Buzău, a urcat pe scena târgului, unde a deschis oficial manifestarea care se va desfășura la Buzău până duminică.
Petre Daea a explicat că se va ține de cuvânt în ceea ce privește înființarea la Buzău a unei bănci de gene pentru legumicultură, la baza actualei Stațiuni de Cercetare și Dezvoltare pentu Legumicultură. Totodată, ministrul Agriculturii a menționat că, până în 2020, are în plan să înființeze stații antigrindină care să protejeze întreaga suprafață agricolă a țării.
Ministrul Agriculturii și-a continuat periplul prin târgul buzoian și s-a oprit apoi la standul unui bărbat care vinde porumb fiert. Daea a cerut patru știuleți de porumb fierbinte, pentru a-l mânca alături de cei cu care a venit de la Minister în drum spre Capitală.
Vânzătorul nu a vrut să îi ia bani ministrului. În schimb, Petre Daea a spus că va refuza și el porumbul, în cazul în care comerciantul nu va primi cei 20 de lei pentru marfă.
Ministrul s-a oprit apoi la taraba unui producător de dulcețuri, de unde și-a cumpărat un borcan de dulceață de dovleac. Daea s-a declarat curios să încerce deliciul.
„Nu am mâncat niciodată. Deși ai zice ca la vârsta mea le-am văzut pe toate, ei asta nu, dulceață de dovleac nu am mancat”, le-a explicat Daea jurnaliștilor.
Petre Daea a ajuns apoi la standurile crescătorilor de oi de unde a cumpărat mai multe sortimente de brânză. Mai dulce, mai uscată și de burduf pentru care a plătit între 10 și 25 de lei bucată, refuzându-I pe producătorii care i-au oferit brânza fără a-i cere bani.
„Am luat și niște brânză. Asta cred că o vom mânca în mașină în drum spre București. Dacă e de oaie… sigur este bună” a spus zâmbind ministrul Agriculturii.
O producătoare de cosmetice naturale i-a cerut ministrului să îi viziteze standul prezentându-i o varietate de creme din care ministrul a ales două pe care le-a cumpărat.
„Aceste creme le voi da primului mecanizator pe care îl voi găsi în brazdă pentru că acum când plec spre București am să mă opresc pentru că am văzut, venind la Buzău, fermierii la muncile câmpului. Primului mecanizator pe care îl voi găsi îi voi da aceste creme pentru a-și îngriji mâinile”, a spus Daea, ținând în mână pachetul cu cosmetice.
Întrebat de jurnaliști câți bani a cheltuit Daea a spus că nu știe:„Cât am cheltuit? Habar nu am, dar nici nu contează. E ceva normal în astfel de situații. Oricum sunt bani plătiți pe o muncă cinstită, iar prețurile au fost unele de bun simț.”
Petre Daea a mai vizitat standuri ale producătorilor de păstrami, cârnați de pleșcoi și ale abatorului de păsări din județul Buzău.
Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Dragoș Dolănescu a refuzat șansa de a face politică în România. „Am început în Costa Rica, acolo vreau să termin”
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!