„Spun tot timpul că nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii şi nici nu putem să salivăm decât dacă ne place şi nouă. Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii şi pe care le putem realiza în România, ştiind că avem, har Domnului, de toate, avem unde, avem cu ce, avem cu cine să facem hrana necesară populaţiei”, a precizat Petre Daea pentru Prima News.
Ministrul agriculturii s-a arătat sceptic că soluțiile propuse de Comisia Europeană pentru alimentaţie pot fi viabile în viitor, în condițiile în care există un dezechilibru major între numărul populaţiei la nivel global şi resursele pe care le are planeta.
„Dintr-un camion de lăcuste nu poţi să faci nici o lingură de făină, ce tot ne învârtim în jurul acestei probleme. Gândiţi-vă dumneavoastră, ca să faci o pâine din făină de lăcuste îţi trebuie un vagon de lăcuste, să le macini, să le faci. Haideţi să fim serioşi”, a spus Petre Daea.
Întrebat dacă la el vine un grup de investitori care doresc să facă în România o fermă de crescut lăcuste sau greieri, ce le transmite acestora, ministrul agriculturii a răspuns: „Nu mă găsesc. Când vin, sunt plecat”.
Ministrul agriculturii a mai afirmat că România va rămâne o ţară producătoare şi exportatoare de cereale.
„România a fost, este şi va rămâne o ţară producătoare de cereale şi exportă de fiecare dată, chiar în condiţiile anului acesta extrem de greu din punct de vedere climatic. România a fost capabilă şi este capabilă să-şi realizeze necesarul de consum şi excedent pentru export. Sunt date condiţiile pedoclimatice pe care le avem şi pe care trebuie să le valorificăm. Iar isteţimea, pregătirea şi dotarea tehnică ale fermierilor ne dau această posibilitate”, a mai transmis Petre Daea.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro