Întrebat la emisiunea lui Denise Rifai dacă tatăl lui, Walter Roman, fost politician comunist de origine evreiască, a fost asasinat în 1983 din ordinul lui Nicolae Ceaușescu, Petre Roman a replicat: „Eu am să răspund la nivelul pe care îl consider cel mai exact. Lui Ceaușescu i-a convenit dispariția tatei. Tata a transmis printr-o modalitate specială că dacă Ceaușescu declanșează represiunea fizică, pe care el o simțea în 1983 că vine, se va adresa prietenilor lui socialiști, comuniști, din Occident”.

Apoi a continuat: „Eu nu am acceptat situația și i-am scris lui Ceaușescu o scrisoare. Ca să ajungă, a trebuit să găsesc un canal foarte interesant, dar scrisoarea a ajuns. Însă Ceaușescu nu a avut niciun fel de reacție”.

„Era o scrisoare în care reclamam la Ceaușescu că tatăl meu a murit cu zile”, a mai spus el.

Petre Roman în centrul imaginii, la Revoluție, pe 22 decembrie 1989, în sediul fostului CC al PCR, actualmente sediul MAI. În stânga fotografiei este Ion Iliescu, viitorul președinte. Foto: Agerpres

Întrebat apoi dacă el a avut vreo legătură cu serviciile secrete, Petre Roman a negat. „Care sevicii secrete? Române? Franceze? Nu ați precizat. Evident că nu. Dacă aș fi fost cumva legat de aceste servicii, anumite lucruri rele care mi s-au întâmplat în cariera politică probabil că nu s-ar mai fi întâmplat”, a afirmat Petre Roman la emisiunea lui Denise Rifai, la Kanal D.

Cu referire la fosta lui soție, Mioara Roman, Petre Roman a explicat: „Am fost împreună și la bine, și la rău, până când nu am mai fost împreună. De la un moment încolo, pur și simplu asta a fost”.

„Asta însă nu reduce, nu diminuează cu nimic ceea ce cred despre ea, despre dânsa, despre calitățile ei. Un om foarte capabil, o ziaristă excepțională, o mare vorbitoare de limba arabă. De la mine, să auziți ceva nepotrivit sau cât de cât negativ la adresa ei, nu, exclus”, a mai spus fostul premier.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Urmărește-ne pe Google News