Petre Tobă  a depus contestaţie la decizia Consiliului General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Educaţiei, teza sa va fi reanalizată.

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, mai are la dispoziţie câteva zile pentru a face acelaşi lucru, deoarece decizia a fost ridicată de avocatul lui mai târziu, iar termenul pentru contestarea deciziei porneşte de la acel moment, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

„Fostul ministru a despus contestaţia faţă de decizia CNATDCU. Primarul oraşului Voluntari încă nu, întrucât CNATDCU a trimis o adresă de e-mail la care nu a putut fi contactat. La finele săptămânii trecute a venit avocatul său pentru a i se comunica decizia CNATDCU, iar termenul de contestaţie curge din acel moment”, a spus Mirabela Amarandei.

Consiliul General al CNATDCU a decis, pe 12 octombrie, că fostul ministru de Interne Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat în lucrările lor de doctorat. Consiliul a decis, totodată, trimiterea la Ministerul Educaţiei a propunerii de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora. Petre Tobă şi Florentin Pandele aveau la dispoziţie 14 zile pentru a contesta decizia.

Citește și: 

Urmărește-ne pe Google News