Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au comparat imaginea scanată a creierului unor tineri împătimiţi de Internet cu a altora care nu petrec mult timp pe rețeaua informatică.
În urma analizei s-a constat că dependenții de net au deteriorată zona cerebrală responsabilă de prelucrarea emoţiilor, a atenţiei şi a luării de decizii. Potrivit cercetătorilor, asemenea deficienţe se constată şi la pacienţii alcoolici sau la dependenţii de cocaină.
„Acest tip de cercetare care a explorat diferenţele dintre creierul normal şi creierul unor oameni care suferă de dependenţe de internet este revoluţionară, deoarece face legături clare între dependenţa de internet şi alte dependenţe, cum ar fi cle de alcool, cocaină şi canabis, printre altele”,  a declarat psihiatrul britanic Henrietta Bowden Jones.
Tulburarea Dependenţei de Internet (IAD) este o afecţiune recunoscută recent, caracterizată printr-o utilizare excesivă a Internetului, scrie Daily Mail. Persoanele care suferă de această tulburare petrec mult timp online și ajung în situaţia în care acest lucru le afectează calitatea vieţii.

Dacă le este interzis accesul la calculatoarele lor, aceste persoane pot experimenta stres şi simptome de sevraj, inclusiv tremurături, gânduri obsesive şi mişcări involuntare de tastare ale degetelor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News