Datele furnizate de studiile preclinice sugerează că acest vaccin actualizat oferă „o bună reacţie neutralizantă a anticorpilor” împotriva acestor două subtipuri, precum şi împotriva altor subtipuri ale variantei Omicron.

Cererea de autorizare include, de asemenea, informaţii despre calitatea şi procesul privind producţia vaccinului şi se bazează parţial pe datele furnizate de un studiu asociat unui vaccin dezvoltat împotriva variantei originale de Omicron, BA.1, pentru care alianţa Pfizer-BioNTech a depus deja o cerere de autorizare la EMA în luna iulie.

EMA a anunţat recent că o decizie referitoare la cererile depuse atât de Pfizer-BioNTech, cât şi de compania americană Moderna, pentru autorizarea unor vaccinuri dezvoltate împotriva subvariantei BA.1 va fi luată pe 1 septembrie.

EMA se află deja în plin proces de testare a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5.

Cele două companii au depus şi în Statele Unite, la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA), cererea oficială privind obţinerea unei autorizaţii de utilizare în regim de urgenţă pentru acelaşi vaccin. 

Foto cu caracater ilustrativ: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News