În baza unui studiu clinic care arată o „eficienţă de 100%” a vaccinului la această categorie de vârstă, Pfizer şi BioNTech au anunţat că au cerut o „extindere” a autorizaţieii.
Acest proces durează în mod obişnuit între patru şi şase săptămâni, ceea ce înseamnă că serul poate fi folosit și pentru această categorie de vârstă începând cu luna iunie.
Efectele secundare sunt „în general în concordanţă cu cele observate” la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani: durere, febră, frisoane și oboseală, în special după a doua doză.
În Statele Unite, cele două companii au depus deja la începutul lunii aprilie o cerere similară de extindere a autorizaţiei de urgenţă acordată de FDA.
În prezent, nu există niciun vaccin anti-COVID19 autorizat pentru copii, pentru că ei sunt mai puţin expuşi la cazuri severe de boală, iar vaccinarea lor nu a fost o prioritate, amintește sursa citată. Copiii reprezintă însă o mare parte a populaţiei şi, prin urmare, vaccinarea lor este văzută ca un pas important în lupta pentru a stopa transmiterea bolii, susţin experţii.
Pfizer și BioNTech au testat, de asemenea, vaccinul pe bebeluși și copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani, iar primele rezultate ar putea fi disponibile în luna septembrie.