Potrivit Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, Pfizer ar urma să obţină venituri de 19 miliarde de dolari din vânzarea vaccinului anti-COVID, care a fost aprobat în SUA, iar în Marea Britanie este administrat deja de o săptămână.

Aceste venituri vin pe lângă cele 975 de milioane de dolari pe care compania le-a obținut în 2020. În 2022 și 2023, Pfizer ar urma să câștige alte 9,3 miliarde de dolari, în contextul în care lumea va continua să se vaccineze.

Nu toate veniturile din vaccin vor rămâne la Pfizer, ci vor fi împărțite cu BioNTech, compania germană alături de care a dezvoltat vaccinul anti-COVID.

CNN notează că succesul vaccinului nu a dus la o explozie a acțiunilor pe burse, deoarece Pfizer este deja un gigant pe piață. Astfel, acțiunile au crescut cu 12% în acest an.

Chiar și așa, câștigurile Pfizer în 2021 le vor depăși semnificativ pe cele obținute anul trecut din vânzarea celui mai de succes produs al său: un vaccin împotriva pneumoniei, care a adus câștiguri de 5,8 miliarde de dolari.

În ceea ce privește situația de pe burse, creșterea semnificativă a fost înregistrată de BioNTech. Acțiunile au crescut cu peste 300%, iar compania este evaluată acum la aproape 30 de miliarde de dolari.

Moderna, creșteri de 700% pe bursă

Vaccinul dezvoltat de Moderna a transformat o companie aproape necunoscută într-o afacere de 62 de miliarde de dolari.

Acțiunile Moderna au crescut cu aproape 700% în acest an, iar Morgan Stanley estimează că aproximativ jumătate din valoarea de piață a companiei este datorată vaccinului anti-COVID.

Moderna ar urma să câștige 13,2 miliarde de dolari din veniturile generate de vaccinul anti-COVID, potrivit Goldman Sachs. De asemenea, Morgan Stanley susţine că prețul acțiunilor Moderna va crește, iar investitorii se așteaptă ca veniturile companiei să fie cuprinse între 10 și 15 miliarde de dolari atât în ​​2021, cât și în 2022.

Aceste sume sunt uimitoare pentru o companie care a generat vânzări de doar 60 de milioane de dolari în 2019, iar până acum nu a autorizat niciodată un produs.

 
 

Urmărește-ne pe Google News