Parcul din fata impozantei cladiri a intrat in reparatii, iar pe unul dintre flancuri s-a deschis un supersantier. Nu conteaza ca lucrarile vor inghesui in Piata Presei Libere zeci de utilaje, pentru ca, spun muncitorii, va merita deranjul.

Pana ieri, terenul impresionant din fata Casei Presei parea un maidan. Acum insa s-a transformat in zona de lucru, iar accesul masinilor si al pietonilor a fost restrans, pentru ca au inceput lucrarile de reamenajare a parcului.

Conform proiectului sustinut cu 130.000 de euro de Petrom, Vodafone si Raiffeisen Bank, zona verde din fata Casei Presei Libere va arata complet diferit. ‘Pomii si plantele care vor colora peisajul vor fi asezate in forme geometrice, ca sa fie in ton cu arhitectura cladirii Casei Presei Libere, spune Ioana Petrache, peisagistul care  s-a ocupat de proiect. In parc se vor planta carpeni, cu o coroana subtire ca o lumanare, si conifere care vor semana cu ‘o sfera infipta intr-un bat, dupa cum explica peisagistul.

Cladiri de 18 etaje langa Sofitel

Si la intrarea in complexul expozitional Romexpo este agitatie mare. Toata strada a fost complet blocata de santierul deschis in zona, iar accesul a fost interzis. Aici, in cel mult trei ani, va fi dat la cheie un ansamblu de birouri, de 18 etaje, apartinand unei firme cu sediul la Atena.

Potrivit reprezentantilor Romexpo, terenul din dreptul fostei intrari principale a fost concesionat proprietarului cladirii care se va numi ‘Poarta (The Gate), iar pana la incheierea lucrarilor, accesul in zona expozitionala se va face prin intrarea din bd. Expozitiei.

 

Urmărește-ne pe Google News