UPDATE ora 15:40: „Am spus Înaltei Curţi înaintea acestei decizii că mai sus de această treaptă a justiţiei există Dumnezeu, unde m-am rugat să deschidă ochii judecătorilor. (…) Fiecare cu păcatele lui. Eu am vrut de la început să răspund pentru păcatele mele. Din păcate, am răspuns pentru altcineva”, a spus Piedone imediat după ce a ieșit din penitenciar.
„Nu voi cere despăgubiri. Şi aşa statul e aşa cum e. A mă bate cu trecutul înseamnă să ard prezentul. Voi fi repus în functie“, a mai declarat Piedone. Cu puțin timp înainte de eliberarea sa, Prefectura Capitalei anunțase că acesta urmează să fie repus în funcție.
***
La ieșirea din penitenciar, Piedone a fost întâmpinat de mai mulți susținători. Și în urmă cu un an, când acesta a fost încarcerat, mai mulți se aflau în fața penitenciarului.
Printre cei prezenți acum se numără și fiul său, Vlad Piedone, precum și mai mulți oficiali din Primăria Sectorului 5 – viceprimarul sectorului 5, Mircea Horațiu Nicolaidis, adjunctul Poliției Locale Sector 5, Florin Chioran, fostul șef de cabinet al lui Piedone, Claudiu Ceti.
Pe 15 iunie, în cel mai recent mesaj publicat pe pagina lui de Facebook, Piedone își susținea din nou nevinovăția. „Am obosit, dar încă am speranța în Dreptate! (…) Și după un an și mai mult de închisoare degeaba… trebuie să fiu trimis acasă la familia mea”, a transmis atunci Piedone.
Piedone, achitat și eliberat după un an de închisoare
Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în mai 2022 la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu.
În primă instanță, el primise o pedeapsă de 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare, însă magistrații Curții de Apel au decis scăderea acesteia după ce, în timpul procesului, au eliminat forma agravantă a infracțiunii de abuz în serviciu.
Judecătorii de la Curtea Supremă l-au achitat astăzi definitiv pentru acuzația de abuz în serviciu și au decis, în același timp, că Piedone nu va mai plăti cheltuielile judiciare către stat.
Practic, fostul primar al sectorului 4 și al sectorului 5 a executat un an și o lună din condamnare.
65 de tineri au murit în urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie 2015 în clubul bucureștean Colectiv în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, după ce buretele de pe un stâlp a luat foc din cauza artificiilor.
Instanța a stabilit că localul funcţiona în condiţii improprii, având ferestrele zidite şi o singură cale de evacuare în caz de urgenţă. În calitatea sa de primar, Cristian Popescu Piedone a fost cel care a autorizat funcţionarea clubului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Dima9 • 22.06.2023, 06:14
Ce fel de justiție este asta care permite unui pușcăriaș să revină pe scaunul de primar ? Pentru pensia specială și veniturile fabuloase magistrații din țara asta (sat fără câini) ar trebui să îndrepte greșelile codului penal. De ce nu există o lege a responsabilității magistraților ? Aici cam miroase a corupție generalizată :frăția hoților între guvernanți, politicieni, magistrați, interlopi !
Mazavalt • 21.06.2023, 21:40
Ce nu inteleg este de ce Romania este deasupra Bulgariei in privinta coruptiei din justitie... sa im seriosi... Nu exista comparatie intre cele doua tari
Mihaidarie8868 • 21.06.2023, 20:51
TOTUȘI, CÂND TE CONSIDERI HĂRȚUIT ANI DE ZILE, MAI FACI ȘI PUȘCĂRIE DEGEABA ȘI DECLARI CA NU AI NICI MĂCAR O PRETENȚIE DUPĂ CE AI FOST ELIBERAT CA ,,NEVINOVAT,,PENTRU CA FAPTA NU EXISTA...FOARTE SUSPECT, AU MURIT 65 DE OAMENI...