Obiectivul principal? Protecţia solară împotriva razelor UV. Mai ales în primele zile de plajă. Acum este important să foloseşti o cremă cu SPF cât mai mare ca să nu te alegi cu arsuri. În felul acesta, pielea se bronzează treptat, iar bronzul va rezista mai mult. După câteva zile, pe măsură ce pielea se colorează, poţi scădea factorul de protecţie. Acesta însă nu trebuie să lipsească. Crema de protecţie trebuie aplicată de fiecare dată când ieşi din apă sau la interval de o oră , susţin specialiștii.
Protecție pentru ten
E important să reţii că tenul are nevoie şi de hidratare, dar şi de protecţie. Soluţia? O crema hidratantă, fondul de ten sau chiar o soluţie specială care protejează atât împotriva razelor UV, cât şi împotriva poluării. De asemenea, constituie o baza excelentă pentru machiaj. Cu cât SPF-ul cremei este mai ridicat, cu atât pielea sensibilă a fetei este mai bine protejată. Fondul de ten şi celelalte produse de make-up se pot aplică imediat după soluţia de protecţie. Aceasta trebuie aplicată zilnic, indiferent dacă mergem la plajă sau nu. În caz contrar, pot apărea probleme legate de deshidratare sau arsuri, iar în cel mai rău caz pot apărea petele pigmentare.
Mișcare și hidratare
E bine să nu uiţi ca, în timpul expunerii la soare, să te mişti cât mai mult. Să nu rămâi în aceeaşi poziţie pentru mult timp. În felul acesta, nu vei capătă urme inestetice şi pielea nu se va arde. De asemenea, consumul de lichide este important. Soarele deshidratează şi este important să compensezi pierderea de apă din organism.
Expunerea la soare este nerecomandată în orele amiezii, adică între 11 și 16. Atunci razele UV sunt foarte puternice şi pot provoca arsuri grave, pete pigmentare sau, pe termen lung, chiar cancer de piele. Se recomandă expunerea la soare dimineaţă până în orele 10 – 11 sau seară după orele 17 – 18. Spor la bronzat!
Citește și: Minighid în ”epoca bronzului”: metode 100% naturale care te ajută să nu te arzi