„Nu este niciun fel de modificare faţă de ceea ce am comunicat acum trei luni şi eu, şi domnul preşedinte Liviu Dragnea, în sensul că nu se desfiinţează acest pilon 2 de pensii, nici nu am avea cum să facem acest lucru, doar că analizăm la ora actuală posibilitatea ca fiecare persoană să poată să opteze, adică să nu mai fie o obligaţie prin lege ca persoana să fie şi la pilonul 1, şi la pilonul 2 de pensii şi să-i dăm posibilitatea să opteze”, a explicat Vasilescu la Palatul Parlamentului, întrebată care este viziunea sa în legătură cu pilonului 2 de pensii.

Ministrul Muncii a precizat că şi ea a optat la vremea respectivă doar pentru pilonul 1, pentru că era ”exact între vârsta de 34 şi 35 de ani”.

”În acel an s-a putut opta, nu am fost redistribuită direct la pilonul 2 – aşa cum spunea astăzi un personaj din Parlament care nu avea cum să cunoască situaţia mai bine decât mine – şi eu, la vremea respectivă, am optat să rămân doar la pilonul 1 de pensii, pe considerentul că niciodată statul nu poate să dea faliment. Când vorbim de firme private, este cu totul altă discuţie, dar eu vă invit să aşteptaţi această iniţiativă, ca să vedeţi despre ce este vorba cu certitudine. Ca şi concluzie: nu se desfiinţează pilonul 2 de pensii”, a menţionat ea.

Olguţa Vasilescu a mai precizat că va prezenta oficial cifre care să arate celor interesaţi cât de eficient sau ineficient este pilonul II de pensii.

Guvernul Tudose a aprobat, la sfârșitul anului trecut, reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. În plus, indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora, de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei, față de 1.233 de lei, cât este în prezent, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptată astăzi de Guvern.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu declara că „acest pachet de măsuri vine la pachet cu reducerea procentelor de plată către pilonul II, de la 5,1 la 3,7%, dar fără a fi afectată valoarea nominală din prezent.

”Suma achitată azi către administratorul Pilonului II va fi cel puțin aceeași la anul, dar scăderea procentuală e necesară ca urmare a creșterii salariului brut cu 20%”, a mai spus Vasilescu.

Și fostul premier Tudose spunea că Pilonul II de pensii ar putea deveni opțional. Prim-ministrul a declarat la postul Digi24, că soluția spre care se îndreaptă Executivul este să se anunțe populația, în funcție de salarizare, unde e mai bine să își pună banii.

Citește și: EXCLUSIV/Raluca, tânăra ucisă de libian, era pe jumătate oarbă și a luptat enorm să-și împlinească visul. Făcea voluntariat și vorbea patru limbi străine

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News