„Zburam la 3.300 altitudine, când am simțit o senzație rece, undeva pe șold, ceva îmi ridica în sus cămașa”, a declarat pilotul, care a crezut, inițial, că s-ar putea să nu fi închis sticla bine și că apa îi picură pe haine.

Era, însă, altceva. „Am văzut o cobra retrăgându-și capul. Era încolăcită sub scaun. Am avut un moment de uluială, creierul meu nu a înregistrat ce se întâmplă”, a descris Rasmus momentele traumatizante.

„Mi-a fost foarte teamă că șarpele s-ar putea târî în spatele cabinei și ar putea provoca panică”, a mai spus el.

Totuși, „i-am informat pe pasageri că reptila se află în interiorul aeronavei și că vom face o aterizare de urgență. Toți au încremenit, se făcuse atât de liniște că s-ar fi auzit și un ac care cade“, a rememorat pilotul.

O mușcătură de cobra este letală și poate ucide un om în doar 30 de minute, dacă acesta nu primește imediat ajutor medical.

Aterizarea de urgență, în siguranță„cele mai lungi 10 minute din viața mea”

Erasmus a reușit să aducă avionul la sol, pe aerodromul Welkom: „Au fost, cu siguranță, cele mai lungi 10-15 minute din viața mea”.

Comisarul pentru aviația civilă din Africa de Sud, Poppy Khosa, i-a lăudat „reacția cu adevărat grozavă care i-a salvat pe toți pasagerii din avion”.

El a dezvăluit că, înainte de a porni în călătoria sa în acea zi, angajații aeroportului i-au spus că o cobră a fost văzută în apropierea motorului aeronavei, un Beechcraft Baron 58. Dar nimeni nu a găsit șarpele înainte de decolare, așa că a decis să plece.

După aterizare, șarpele nu a fost descoperit.

Erasmus plănuiește zboare cu aceeași aeronavă, săptămâna viitoare. „De data aceasta, va fi mult mai vigilent înainte de a pleca“, a afirmat el.

Foto: Profimedia

 
 

Urmărește-ne pe Google News