“Şi-a făcut doar datoria, iar experienţa de pe avioanele de luptă l-a ajutat enorm. E bucuros că a salvat vieţi, dar consideră că nu merită atâta atenţie”, a declarat presei americane, Lorrie Sullenberger, soţia celui supranumit “Pilotulînger”. “E cel mai modest om din lume. Aşa a fost mereu”, a mai spus aceasta. Între timp, epava avionului a fost ridicată din râul Hudson şi dusă într-un hangar pentru expertizare.

Cutiile negre, recuperate şi trimise la expertiză

Chesley Sullenberger şi copilotul său au fost chemaţi la audieri, în ciuda faptului că mărturiile pasagerilor au indicat că a fost vorba de un stol de păsări care a provocat incendiul de la motoare, excluzând greşeala umană. Pe de altă parte, pilotul a fost decorat de primarul New York-ului, iar Barack Obama l-a invitat alături de familie să stea în primul rând la ceremonia de învestire de mâine. “Ne-ar plăcea să mergem la Washington, însă fiicele noastre ar vrea să vadă un concert al celor de la Jonas Brothers în aceeaşi zi.

Vom vedea ce vom decide”, a afirmat Lorrie Sullenberger. În plus, deşi familia eroului e una de condiţie modestă, pilotul a refuzat orice negociere pentru a scrie o carte despre experienţa trăită, chiar dacă pentru aceasta ar fi primit, conform presei americane, peste un milion de dolari. “Chelsey Sullenberger ar vinde orice în acest moment. Orice produs legat de numele lui s-ar vinde într-o clipă, atât îi sunt de recunoscători americanii. Ar fi un om bogat”, a declarat un specialist în publicitate pentru CNN.

Urmărește-ne pe Google News