Conform datelor publice din SUA, în America există doar 17 cazuri confirmate de COVID-19 la pisicile de companie.

Cele mai recente descoperiri făcute în Wuhan de cercetătorii de la Universitatea Agricolă Huazhong arată însă că nivelul de infectare la animalele de companie este, cel mai probabil, mult mai mare.

Cercetătorii au prelevat probe de sânge de la 141 de pisici – 102 după focarul de COVID-19 și 39 înainte de apariția bolii – pentru comparație.

Din cele 102, 46 de pisici provin din trei adăposturi pentru animale, 41 din cinci spitale pentru animale de companie și 15 dintr-o gospodărie în care se știe că cel puțin un membru al familiei avea coronavirus.

Anticorpii COVID-19 au fost găsiți la 15 (14,7%) pisici. 11 (10,8%) feline au avut anticorpi neutralizanți SARS-CoV-2.

Trei dintre pisici, care au prezentat cei mai mulți anticorpi, sunt deținute de o persoană care avea COVID-19 la momentul derulării studiului, susțin oamenii de știință.

Avertismentul specialiștilor

Cercetătorii recomandă ca pacienții cu COVID-19 să stea în carantină departe de animalele de companie, pentru a preveni răspândirea bolii.

”Ar trebui luate în considerare măsuri pentru menținerea unei distanțe adecvate între pacienții cu COVID-19 și pisicile sau câinii lor. Și ar trebui stabilite măsuri de igienă și carantină pentru animalele cu risc ridicat”, a avertizat Meilin Jin, autorul principal.

Datorită asemănării modului în care pisicile și oamenii răspund la infecția cu acest virus, cercetătorii spun că studierea SARS-CoV-2 la pisici ar putea ajuta la o înțelegere mai bună a răspunsului imun al omului la infecție.

Urmărește-ne pe Google News