„Pensiile vor creşte cu 5,2-5,3% anul viitor. Acest Guvern va pune în practică această creştere pentru că actul normativ este pregătit pe baza legislaţiei în vigoare”, a spus Dragoş Pîslaru, întrebat despre creşterea pensiilor din 2017, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, acum orice insinuare legată de modul în care va evolua politica de pensii este o pură speculaţie, și asta pentru că bugetul va fi adoptat de viitorul Guvern şi Parlamentul viitor.

„Aşa cum am avut în acest an o creştere a indemnizaţiei de pensie pentru categoriile sociale, aşa vom vedea probabil şi în anul viitor, pe măsură de economia va permite, creştere economică transmutată în buzunarele oamenilor. Acest Guvern nu poate să facă promisiuni pentru anul viitor pentru că este un lucru complet aiurea. Noi, în primul rând, bugetul îl vom pregăti într-o formă preliminară, dar cei care îl vor adopta vor fi Guvernul şi parlamentul viitor. Orice fel de insinuare cu privire la modul în care va evolua politica de pensii este o pură speculaţie”, a declarat ministrul Muncii.

La 1 ianuarie 2016, valoarea punctului de pensie era de 871,7 lei. Valoarea punctului de pensie se stabileşte anual prin lege. Mai nou, de la finele lunii octombrie, cei care lipsuri în contribuțiile la asigurările sociale, în ultimii cinci ani, pot cumpăra vechimea necesară potrivit legii 186/2016. În prezent, pentru această opțiune au apelat deja peste 3.300 de români, cei mai mulți provenind din zona Bucureștiului, acestia fiind urmați de Constanța și Brașov.

Pe de altă parte, când vine vorba de salariul minim din 2017, Guvernul nu s-a pronunţat până acum şi consideră că a media dialogul între sindicate şi patronate este cel mai înţelept lucru.

 
 

Urmărește-ne pe Google News