Organizat de Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu Andrew Profesional Consulting, şi desfăşurat pe parcursul a 3 zile, în intervalul orar 8.00 – 22.00, evenimentul îşi propune să valorifice tradiţiile populare şi să reînvie atmosfera târgurilor din trecut.
Locuitorii Sectorului 4 şi toţi bucureştenii vor avea ocazia să petreacă în stil românesc acest praznic, cunoscut în popor şi sub numele de Sânpetru de vară, care marchează miezul verii agrare şi începutul secerişului. Conform tradiţiei, în această zi, românii sfinţesc la biserică colaci şi mere dulci sau acrişoare, din care se împart apoi oamenilor sărmani.
Astfel, de la Târgul Tradiţional de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel ei vor avea de unde alege, atât pentru aceste ofrande, cât şi cadouri pentru cei dragi din familie care îşi serbează ziua onomastică. Pe lângă cei aproximativ 100 de producători care şi-au anunţat participarea,invitaţii speciali ai evenimentului, meşteri populari din toate zonele Ţării, vor prezenta podoabe lucrate manual, costume populare, icoane, decoraţiuni din piatră şi marmură.
De asemenea, în cadrul târgului, profesorul universitar Osan Gavrilă, artist plastic şi meşter popular, va demonstra cum nisipul se poate transforma în sticlă, prin realizarea unor încondeieri, împletituri şi modelaje acesta urmând să ofere momente deosebit de interesante tuturor celor prezenţi, de la mic la mare.
Totodată, gospodinele din Maramureş vor susţine ”cursuri de iniţiere” în frământatul aluatului pentru gogoşi şi scovergi, dar şi în înfăşurarea sărmăluţelor în foi de viţă, preparate din care pofticioşii vor putea gusta după bunul plac.
În premieră, atracţia târgului o va reprezenta ”Cea mai mare plăcintă ţărănească cu brânză”, de 10 metri lungime, de a cărei preparare gospodinele prezente la eveniment se vor apuca sâmbătă, 28 iunie a.c., la orele 10.00.
După un prânz copios, servit în aer liber la terasele care vor îmbia cu preparate din carne şi mititei fripţi pe grătar, cei prezenţi, amatori ai dulciurilor de casă, se vor putea ”îndulci” cu plăcinte cu vişine, caise, dulceţuri şi ciocolată de casă, clătite şi cozonaci.