UPDATE 21:10 Ministerul Sănătăţii a emis, joi seară, un comunicat, în care a prezentat datele focarului de toxiinfecție alimentară apărut în mai multe școli din Mehedinți.

„La Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 79 de persoane cu greţuri, vărsături şi astenie, 4 persoane la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova şi 7 persoane la Spitalul Municipal Băileşti.
Formele de boală sunt uşoare şi medii. În urma evaluării medicale, 26 dintre pacienţi au fost externaţi, iar alţi bolnavi urmează să fie externaţi în această seară”, a transmis, joi seară, iMnisterul Sănătăţii.

Potrivit instituției, sursa posibilă a toxiinfecţiei sunt preparatele alimentare furnizate în şcoli de către o firmă de catering.

„Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a informat DSVSA Mehedinţi cu privire la suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, precum şi prestatorul de servicii. Au fost iniţiate controale atât la firma de catering, cât şi în unităţile de învăţământ unde s-a servit meniul. Au fost recoltate probe alimentare, precum si probe biologice de la pacienţi”, a mai transmis sursa citată.

UPDATE 17:56 Numărul copiilor cu simptome de toxiinfecție alimentară a ajuns la circa 100. Se pare că elevii au mâncat la școală și au început să se simtă rău după ce au ajuns acasă.

Știrea inițială. Planul Roşu a fost activat în urma unui apel la 112 prin care se anunţa că mai mulţi minori au stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară. 53 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, dar și un adult au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ce a transmis ISU Mehedinți

La fața locului, ISU Mehedinţi a intervenit cu patru echipaje SMURD şi două autospeciale de transport personal şi victime multiple.

„Din primele informaţii, la această oră, un număr de aproximativ 53 de minori cu vârste cuprinse între 5-14 ani şi un adult au nevoie de asistenţă medicală. Echipajele de prim ajutor evaluează starea copiilor. Aceştia sunt de pe raza localităţilor Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa”, a arătat ISU Mehedinţi.

Potrivit sursei citate, Planul Roșu a fost activat începând cu ora 14:15, în urma unui apel la 112 care solicita intervenţia ISU Mehedinţi pe raza localităţilor Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa.

Urmărește-ne pe Google News