Viţa-de-vie s-a adaptat în Anglia

În mod straniu, pe acest fond se vor înregistra ploi torenţiale şi inundaţii distrugătoare pe spaţii restrânse. Asemenea fenomene extreme vor deveni obişnuite în următorii ani.
“Asistăm deja la modificări în distribuţia florei şi faunei de la noi şi de pe continent. Grâul, de pildă, migrează în nordul continentului, unde are condiţii mai bune decât în pământul din ce în ce mai uscat al câmpiilor României. De asemenea, viţa-de-vie a început să fie cultivată în Anglia, lucru care nu se întâmpla înainte”, a adăugat Roxana Bojariu.
Din cauza gazelor industriale care produc efectul de seră şi încălzirea globală, în special bioxidul de carbon, calota glaciară a Terrei a început să se topească rapid. Din 1993 încoace, oceanul creşte cu 3 milimetri pe an. “Dacă se topeşte Antarctica, nivelul oceanului va creşte cu 70 de metri”, a explicat şefa secţiei de Climatologie.

«Banana nordului», adaptată pentru noua climă a ţării

În contextul noii ordini climatice, ţara noastră trebuie să se readapteze agricol. Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti au anunţat deja că au adus în ţară o serie de plante exotice, care s-au adaptat foarte bine la condiţiile climatice de aici şi pot fi cultivate în livezile din întreaga ţară. Este vorba de două soiuri de kiwi, curmalul chinezesc şi “banana nordului”!

Sfârşit de august ploios şi septembrie cu soare, pe Litoral

Valorile termice vor creşte cu câteva grade pe litoral în zilele următoare, dar nu vor mai atinge valori caniculare, serile fiind chiar răcoroase.
Din păcate, meteorologii spun că va ploua zilnic. În septembrie, în schimb, vine din nou vremea bună de plajă!
Foto&Video: Robert Hancearec

Urmărește-ne pe Google News