În total, sunt patru puncte principale în plan, relatează publicația britanică, care citează surse autorizate. Pe lângă continuarea ofensivei în regiunea Kursk, care, potrivit Kievului, „ar trebui să consolideze poziția ucraineană în negocieri”, acestea sunt:

  • o cerere de garanții de securitate din partea Occidentului, similară unui pact de apărare reciprocă la aderarea la NATO;
  • o cerere pentru livrarea de arme moderne „specifice”;
  • asistență financiară internațională pentru economia devastată a țării.

Planul lui Zelenski nu a fost încă anunțat oficial, iar președintele ucrainean a spus că nu va dezvălui detalii până nu se va întâlni cu președintele american Joe Biden.

El a mai spus că va prezenta „planul pentru victorie” celor doi candidați la președinția SUA, Kamala Harris și Donald Trump.

Surse Sunday Times mai notează, de asemenea, că Joe Biden nu va anunța public ridicarea interdicției de utilizare a rachetelor americane cu rază lungă de acțiune pentru a lovi teritoriul rus.

Chiar dacă acest embargo este ridicat în secret, este puțin probabil să aibă un impact semnificativ asupra cursului ostilităților. Comandanții ruși, cred oficialii militari occidentali, au mutat deja avioane și sisteme de lansare de rachete în zonele care ar putea vi vizate.

Președintele ucrainean Voldimir Zelenski se află deja în Statele Unite. Va ține un duscurs la Adunarea Generală a ONU, pe 25 septembrie, iar a doua va avea o întrevedere cu președintele american Joe Biden.

 
 

Urmărește-ne pe Google News